Luchtvaart

 

 

Snel naar > Alle Markten • Maritiem • Rail & OV • Luchtvaart • Gezondheidszorg • Industrie & Energie • Bouw • Nautisch • Wegvervoer

Volkomen veilig ondanks druk op prestaties

De luchtvaart vraagt om de hoogst mogelijke veiligheidsnormen, ondanks grote druk op de prestaties. Hoe voorkomt u dat marges ten koste gaan van de veiligheid en hoe houdt u de focus op de reiziger? U wilt een geweldige passenger journey aanbieden, waarbij de veiligheid op de voor- en achtergrond gegarandeerd blijft.

Intergo ontwerpt veilige werkplekken, voorkomt overbelasting en maakt bijvoorbeeld risico- en incidentanalyses. Dat doen we voor luchthavens, vliegtuigmaatschappijen en andere organisaties binnen de luchtvaart.

We zijn BowTie- en Tripod Beta-gecertificeerd en zorgen er met individuele analyses en meta-analyses voor dat ook achterliggende oorzaken voor terugkerende incidenten aan het licht komen. Is er bijvoorbeeld een database met incidenten beschikbaar? We analyseren, zoeken naar trends en adviseren op basis van een meta-analyse over tientallen tot honderden incidenten door de jaren heen. Zo voorkomen we dat die incidenten zich in de toekomst opnieuw zullen voordoen.

In gesprek met onze consultant

Ontwerp van een veilige werkplek

We ontwerpen veilige werkplekken voor de luchtvaart. Het gaat om consoles voor de luchtverkeersleiding, operational control centers, desks en voertuigcabines. Met een goed ergonomisch ontwerp garanderen we veiligheid en voorkomen we lichamelijke klachten.

Met ons ontwerp werken we aan een aangename passenger journey, terwijl we met geavanceerde analyses en concrete oplossingen geautomatiseerde processen en bijvoorbeeld remote tower operation optimaliseren.

Voorkom fysieke en mentale overbelasting

Hoe organiseert u de veiligheid op een luchthaven? En hoe voorkomt u fysieke of mentale overbelasting? Wij stellen goede werk-rustschema’s op en voorkomen fouten in de luchtvaart. We helpen goede vakmensen beter inzetbaar te houden. We meten, analyseren en komen tot realistische en haalbare oplossingen, waarmee we de veiligheid in de luchtvaart verbeteren.

Met de focus op veiligheid, werkbelasting en een goed ontwerp voorkomen we problemen en garanderen we een veilige werksituatie en -omgeving. Daarnaast analyseren we risico’s en onderzoeken we incidenten, om herhaling daarvan zoveel mogelijk te voorkomen.