Terug naar > Projecten
CAF tram in Utrecht

De Spaanse trambouwer CAF ontwerpt en bouwt een nieuwe tram voor de Uithoflijn in Utrecht (Centraal Station naar Universiteit). Intergo heeft een onafhankelijke beoordeling uitgevoerd en adviezen voor verbetering gedaan.

Het streven is dat het interieur van de nieuwe tram geschikt is voor alle uiteindelijke gebruikers: bestuurders, reizigers inclusief mensen met beperkingen. Intergo heeft het interieurontwerp van het reizigersgedeelte en de cabine begeleid op basis van tekeningen en 3D visualisaties.

Proefmodel

Een belangrijk onderdeel in het ontwikkelingsproces (verificatie) is de realisatie van een proefmodel van de tram op ware grootte. Voor wat betreft de cabine is het ontwerp geëvalueerd met bestuurders (kleine vrouw / grote man). Ook is in verband met mogelijke hinderlijke reflecties de glazen achterwand van de cabine met bestuurders beoordeeld in een gesimuleerde nachtsituatie. Het reizigersinterieur is beoordeeld op basis van ergonomische criteria.

De inbreng van reizigers is mede vanuit een marketing oogpunt door Regiotram Utrecht zelf uitgevoerd. Ook de inbreng van technische gebruikers zoals monteurs en schoonmakers is door Regiotram Utrecht zelf opgepakt.

Datum van publicatie

14 november, 2020

Tags