Terug naar > Actueel
ProRail blij met ontwerp voor railverkeersleidingspost in Barendrecht

Wat een prachtplannen voor de verkeersleidingspost in Barendrecht! Ans Rietstra, COO ProRail, en Evert Lemmen, CEO Strukton Worksphere, hebben de gunningsovereenkomst getekend. Samen gaan we een gloednieuwe, duurzame verkeersleidingspost in Barendrecht bouwen.

Intergo heeft deel uitgemaakt van het tenderteam, en de inrichting van het kloppend hart van de verleidingspost – de seinzaal – voor haar rekening genomen.

Het circulaire en energieneutrale pand huisvest straks alle specialisten van Incidentenbestrijding en Verkeersleiding uit de regio onder één dak. Dit vergemakkelijkt de onderlinge samenwerking en zorgt ervoor dat het treinverkeer nog meer op rolletjes loopt.

De verkeersleidingspost komt recht tegenover het station in Barendrecht. Dat is een goed te bereiken plek, die voor incidentenbestrijders centraal ligt. Ook emplacement Kijfhoek, van waaruit het spoorgoederenvervoer op de Betuweroute wordt aangestuurd, is vanaf daar snel te bereiken.

Strukton Worksphere werkt de komende maanden het ontwerp uit. De verwachting is dat er in 2022 gestart wordt met de bouw en het pand in 2023 klaar is.

Intergo zal in de komende fase de inrichting van de seinzaal verder gaan uitwerken met eindgebruikers. Zij moeten zich immers gaan thuis voelen in de nieuwe post, om daar prettig, veilig en efficiënt te kunnen werken.

Op de foto: Evert Lemmen, CEO Strukton Worksphere met het ondertekende contract

Zie de linkedin post voor het hele bericht >

Datum van publicatie

11 maart, 2021

Category

Tags