Back to > Projects
Ongeval Hermalle-sous-Huy

Op 5 juni 2016 vond te Hermalle-sous-Huy (België) een aanrijding tussen een passagierstrein en een goederentrein plaats. Hierbij zijn 3 doden (waaronder de machinist) en 9 zwaargewonden te betreuren.

Het Onderzoeksorgaan voor Ongevallen en Incidenten op het Spoor (OOIS) heeft een onderzoek naar dit ongeval uitgevoerd en heeft Intergo gevraagd het onderzoek uit te voeren naar de menselijke en organisatorische factoren die een rol hebben gespeeld in het ongeval. Het onderzoek had met name betrekking op het handelen van de machinist in de aanloop naar de aanrijding.

De onderzoeksvraag heeft zich toegespitst op welke menselijke en organisatorische factoren kunnen verklaren waarom de machinist van reizigerstrein laat heeft gekwiteerd en de treinsnelheid niet conform de seinopdracht heeft teruggebracht, en waarom hij de trein niet conform de seinopdracht tot stilstand heeft gebracht.

Het rapport van Intergo is (samen met het technische gedeelte van het onderzoek) verwerkt in de integrale rapportage van de OOIS. Het verslag (Frans) en een samenvatting van het verslag (Nederlands en Engels) is via deze link te downloaden

Published on

14 November, 2020

Tags