Back to > Latest
Netwerkbijeenkomst “Samen werken aan integrale veiligheid bij objectbediening”

07/10/2019 – Op donderdag 3 oktober 2019 vond bij Intergo in Amersfoort de netwerkbijeenkomst plaats “Samen werken aan integrale veiligheid bij objectbediening”. Ruim 80 aanwezigen hebben kennis en ervaringen uitgewisseld en nieuwe connecties opgedaan of bestaande contacten opgefrist.

Onderstaand treft u de presentaties aan.

ing. R. Smits MSHE, Coördinator 1e lijns onderzoek & techniek, Onderzoeksraad voor Veiligheid. Toelichting rapportage ongeval Zaanstad 2019
De Onderzoeksraad Voor Veiligheid (OVV) licht de recente rapportage toe over het ongeval bij de Prins Bernhardbrug in Zaanstad en het bedienen van bruggen op afstand.

Link naar de officiële rapportage van de OVV

ing. C.A. Veldhuis, Senior adviseur, Provincie Zuid-Holland. Ervaringen met de toetsingsmethodiek human factors bij bruggen
De Provincie Zuid-Holland deelt haar ervaringen met de human factors toetsmethodiek, die het platform WOW heeft ontwikkeld. Deze methodiek is toegepast tijdens de evaluatie van twee beweegbare bruggen. We delen inhoudelijke aandachtspunten voor deze kunstwerken én de leerpunten bij de aanpak van de methodiek.

Download de presentatie

Intergo, Kenneth van Eijgen, Evaluatie van het geel geschilderde brugdek bij de Den Uylbrug 
Naar aanleiding van het ongeluk in 2015 zijn er veiligheidsmaatregelen op de Den Uylbrug genomen. Een daarvan is het geel geschilderde beweegbare brugdek voor het langzaamverkeer. Intergo heeft deze maatregel geëvalueerd met weggebruikers en bedienaren. We presenteren de verkregen inzichten in de invloed van het gele vlak op de waarneming en het gedrag van weggebruikers en de ervaringen van de bedienaren.

Download de presentatie

Published on

7 October, 2019

Category

Tags