Terug naar > Vacatures
Vacature stage

Voor een project zoeken wij een master student die aanbevelingen helpt opstellen voor optimale MMI en stuurhutontwerp en optimale werkprocessen als achterliggende oorzaak van incidenten in de Europese binnenvaart.

 

De opdracht

Wat is er te doen?

We zoeken een enthousiaste student die op basis van veldonderzoek en literatuurstudie aanbevelingen helpt opstellen voor mensgericht ontwerp van nautische techniek in de stuurhut en optimale organisatie van werkprocessen aan boord van binnenvaartschepen.
De binnenvaart in Europa zoekt maatregelen om incidenten en ongevallen te voorkomen waarin menselijk gedrag de hoofdrol speelt.
Uit een eerste onderzoeksfase op basis van beschikbare statistieken en expertoordeel blijkt dat enerzijds de mensmachine interactie (MMI) en het ontwerp van de stuurhut een rol spelen als achterliggende oorzaak van incidenten en anderzijds organisatorische aspecten zoals communicatie, vermoeidheid in relatie tot procesplanning.
We publiceren na afloop over de bevindingen om opgedane kennis te delen met de maatschappij.
Het resultaat is een opstap voor toekomstige ontwikkeling van Europese kaders voor het ontwerp van MMI, stuurhut en werkprocessen voor een veilige binnenvaart.
 

Hoe?

Met vragenlijsten, workshops, interviews en observaties aan boord verifiëren en verrijken we samen deze achterliggende oorzaken. Intergo brengt hierbij meer dan 50 jaar ervaring in, vanuit andere transportsectoren zoals rail en wegtransport.
 

Wanneer doen we dat?

Het hele project start eind maart en loopt tot zomer 2021.

 

Over Intergo

Intergo, gevestigd in Amersfoort, is een human factors adviesbureau. We hebben ruim 50 jaar internationale ervaring en beschikken over een team gecertificeerde ergonomen en human factors consultants. We passen onze diepgaande kennis over menselijk gedrag toe om bedrijven succesvol te laten presteren. Dat gaat van advisering over werkprocessen en innovaties tot aan het ontwerp van de bediening van knoppen en indeling van beeldschermen. Verder zijn we bekend om onze onafhankelijke incident- en risicoanalyses.

 

Jouw rol bij de stage

 • Kwalitatief en kwantitatief onderzoek uitvoeren met vragenlijsten en observaties/ interviews in het veld.
 • De resultaten samen verwerken tot haalbare ontwerpaanbevelingen en daarover communiceren.

 

Jij…

 • Studeert in de richting design for interaction / psychologie / human factors of vergelijkbaar in de masters fase.
 • Hebt ervaring met/ interesse in het voorbereiden en uitvoeren van veldonderzoek met verschillende belanghebbenden.
 • Bent beschikbaar op 4-5 werkdagen/ week, soms flexibel in werktijden voor veldonderzoek aan boord heel misschien ook in België of Duitsland (rekening houdend met geldende COVID-maatregelen).
 • Bent in bezit van rijbewijs B.
 • Hebt energie en een analytische en gestructureerde werkwijze voor haalbare oplossingen.
 • Beheerst Nederlands en Engels, en eventueel Duits.

 

Wij…

 • Ondersteunen je met onze ervaring in het onderzoeken en ontwerpen van MMI, werkomgevingen en werkprocessen in het transport.
 • Helpen je om de wereld van human factors te leren kennen.
 • Leren van jou graag nieuwe vaardigheden.
 • Zijn een multidisciplinair, dynamisch team collega’s.
 • Bieden fulltime stagevergoeding van €500/ maand.

 

Zoek contact!

Ben je geïnteresseerd in deze stage? Stuur dan een e-mail met je motivatiebrief, CV en eventueel portfolio naar Kirsten via [email protected]
Ook als je vragen hebt, zoek gerust contact met Kirsten op +31 06 1862 3585.
We horen graag van je!

Datum van publicatie

16 maart, 2021

Tags