Intergo wint grote aanbesteding ERTMS

18/03/2014 - Intergo zal in de komende periode meedoen aan de pilot ERTMS op de spoorlijn Amsterdam - Utrecht. Met name het effect van twee verschillende treinbeveiligingssystemen op het gedrag van de machinist en de treindienstleider vormen deel van het onderzoek.

Europees treinbeveiligingssysteem

In de ERTMS pilot Amsterdam-Utrecht doen vervoerders, infrabeheerder en service- en onderhoudsbedrijven, in opdracht van het ministerie van Infrastructuur & Milieu, gezamenlijk ervaring op met het Europese treinbeveiligingssysteem ERTMS (European Rail Traffic Management System). Intergo verricht haar werk samen met het NLR en ErgoS. Meer informatie over de pilot is te vinden op: http://www.ertmspilot.nl.

Human Factors en machinisten

In de periode tot 1 oktober 2014 zal antwoord worden gegeven op allerlei onderzoeksvragen met betrekking tot Human Factors en Machinisten. In het verleden was Intergo al verantwoordelijk voor de specificatie van de Driver Machine Interface (DMI) van ERTMS/ETCS. Zie bijvoorbeeld dit project: http://www.intergo.nl/projecten/rail-ov/veiligheid/interface-voor-treinbeveiligingssysteem-ertms-etcs. Hierna zijn reeds verschillende implementatievragen beantwoord.

Delen:

Actueel nieuws | Nieuwsarchief