werkbelasting meten

Intergo meet werkbelasting met innovatieve wearables bij anesthesisten

19/04/2018 - Intergo heeft een pilot afgerond waarbij de ervaren werkbelasting van anesthesisten onder andere werd gemeten op het lichaam met slimme sensoren. In samenwerking met de Universiteit Utrecht is deze methode verder geperfectioneerd.

Momenteel is er veel te doen rondom stress en werkbelasting. Werkbelasting speelt een cruciale rol bij de duurzame inzetbaarheid van werknemers, maar ook bij veiligheid en kwaliteit. Werkbelasting kan op drie verschillende manieren gemeten worden:

•       Door middel van gedragsobservaties;

•       Het bevragen van werknemers;

•      Het meten van fysiologische parameters ‘op het lichaam’

Met slimme wearables kunnen we de zogeheten Hartslagvariabiliteit (HRV) meten. In combinatie met andere (observatie) data is Intergo in staat om nauwkeurig in kaart te brengen wat de ervaren mate van  werkbelasting is en welke factoren daar aan bij dragen. Dit stelt organisaties in de gelegenheid om samen met Intergo efficiënte maatregelen te ontwikkelen.

Intergo heeft verschillende proeven gedaan met deze manier van werken, zowel met anesthesisten als met machinisten. Samen met de Universiteit Utrecht is het meetprotocol van Intergo voor het meten van werkbelasting verder geperfectioneerd. 

Ook interesse in het aanpakken en meten van werkbelasting binnen uw organisatie? Neem dan contact op met Gert-Jan Kamps

 

Delen:

Actueel nieuws | Nieuwsarchief