Interactieve netwerkbijeenkomst: Wie stuurt? Veiligheid en automatisering in het transport

Nieuwe datum: 8 september 2020 14:00 tot 19:00 uur

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Onze netwerkbijeenkomst "Wie stuurt" stond gepland voor 2 april aanstaande. Gezien de ontwikkelingen rond het Coronavirus en het landelijk beleid van de overheid gaat deze bijeenkomst NIET door. Het onderwerp is belangrijk, daarom gaan we deze netwerkbijeenkomst organiseren voor dinsdag 8 september 2020.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Intergo organiseert voor haar relaties een interactieve netwerkbijeenkomst over de kansen en uitdagingen voor veilig verkeer met informatie- en adviessystemen voor de mens aan het stuur, de controller of het roer. High level automatisering van de bestuurder komt steeds vaker voor in auto’s, rail en scheepvaart. Hoe benutten we de toegevoegde waarde van de mens? Hoe voorkomen we nieuwe risico’s in menselijk gedrag? Hoe vertalen we dat naar technisch ontwerp en succesvolle implementatie en acceptatie?

Programma

14:00   Ontvangst
  Welkomstwoord

  

Ellen Berends
Senior onderzoeker en projectleider, Onderzoeksraad voor Veiligheid
Toelichting onderzoek “Wie Stuurt?”

Op basis van onderzoek van onder andere ongevallen en bestudering van literatuur identificeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid een aantal soorten nieuwe verkeersveiligheidsrisico’s, die nog niet voldoende onderkend en beheerst worden. Rijhulpsystemen zijn vaak nog niet volwassen als ze op de markt komen. Dit betekent dat ze nog verder doorontwikkeld worden na toelating op de openbare weg. Samen met het kennisgebrek van bestuurders, ontstaan situaties waarin bestuurders niet begrijpen waarom de auto op een bepaalde manier reageert of juist niet reageert.

 

Remco Pikaart
Owner en managing director Shipping Factory, Kapitein
Autonoom containers vervoeren in 2023

Wat is technisch nodig om in 5 jaar tijd autonoom containers te vervoeren in de drukke vaargebieden tussen Rotterdam-Antwerpen-Keulen? Wat is de business case? Welke behoefte heeft de bemanning? En wat vinden de bank en de verzekering hiervan? We mogen delen in de lessen van de afgelopen twee jaar en de ontwikkelingen voor de komende drie jaar.

  Francesco Walker
Do’s and don’ts in automating the driver


Trust in automated vehicles, Centre for transport studies Universiteit Twente. Welke uitdagingen kent de automobielindustrie om autonoom rijden tot een succes te maken? Welke handvatten in het menselijk gedrag kunt u als ontwikkelaar, manager en toekomstig gebruiker benutten om te komen tot optimaal gebruik van automatisering

  Plenaire discussie
Wat gaat u na deze sessie doen met uw ervaringen van vandaag?
18:00 Netwerkborrel
19:00 Afsluiting

 

 

Komt u ook?

Dinsdag 8 september 2020,
14:00 - 19:00 uur

Snouckaertlaan 42, Amersfoort

Meld u aan door uw contactgegevens te sturen naar netwerkbijeenkomsten@intergo.nl


Deelname is kosteloos

Er is beperkt parkeergelegenheid op het terrein van Intergo.Indien onze parkeerplaats vol is dan kunt u gebruik maken van bijv. “Parkeergarage Asch van Wijck” vlak bij ons kantoor.
Onze locatie is uitstekend bereikbaar per trein.

Delen:

Meer netwerkbijeenkomsten