Thom Koning MM MSc

Thom Koning MM MSc

Associate
koning@intergo.nl

Wat beweegt Thom

Thom raakt geinspireerd door het creëren van een platform waar mensen kunnen floreren. Of dat nu in veiligheid is, in kwaliteit in innovatie of duurzaamheid. Op al deze gebieden weet hij teams te ontplooien en de factor mens een centrale plaats te geven.

Thom werkt al sinds midden jaren 80 in de scheepvaart. Vanaf de eerste dagen aan boord is hij geïntrigeerd geraakt om de bemanning veilig en efficiënt samen te laten werken. Bij de Scheepvaartinspectie en opvolgend de Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft hij de verkregen praktijkkennis kunnen toepassen in het verbeteren van de veiligheid middels incidentenonderzoek. Die combinatie van veiligheid en praktijkkennis bracht hem tot een hogere managementfunctie bij een wereldwijd werkzame offshore aannemer. Daar heeft Thom de laatste 10 jaar de kwaliteit, veiligheid, duurzaamheid en gezondheid van het bedrijf met behulp van de werknemers naar een hoger plan getild. 

Wat doet Thom

Thom richt zich op veiligheid, operational excellence, risico- en incidenten analyses en duurzaamheid in de maritieme en offshore industrie.

Achtergrond

Kapitein alle schepen (Maritiem Instituut ‘De Ruijter’) / Master all ships (MM)

Lead auditor ISO 9001:2015, ISO 14001, OHSAS 18001 & ISM code

Master of Safety Health & Environment (MoSHE), TUdelft