Oscar Diederich BSc

Oscar Diederich BSc

Associate
diederich@intergo.nl

Wat beweegt Oscar

Na zijn Wiskunde studie heeft Oscar zich in een paar jaar ontwikkeld als all-round IT-er. In 1996 is hij als IT-coördinator bij AdviSafe Risk Management gaan werken. In die rol was Oscar nauw betrokken bij de ontwikkeling en het automatiseren van diverse 'veiligheid'-gerelateerde processen, zoals bijv. de Tripod Delta conditiemeting, de Tripod DeltaBase, Hearts & Minds en het automatiseren van checklists voor audits en inspecties.

In die periode is Oscar, zoals hij dat zelf zegt, besmet geraakt met het veiligheidsvirus. Dat heeft hem ertoe bewogen dat hij zich vooral ging richten op veiligheid gerelateerde projecten zoals risicostudies (BowTie), incidentonderzoek (Tripod Beta) en programma’s gericht op veiligheidscultuur, leiderschap en gedrag (Tripod Delta, Balance en Hearts & Minds toolkit).

Sinds 2007 heeft Oscar als deelnemer aan het Incident Investigation Flying Squad de wereld rondgereisd en een veelheid aan incidenten onderzocht. Als onderzoekersleider, BowTie facilitator en geaccrediteerd Tripod Beta trainer, heeft Oscar internationale ervaringen opgedaan in verschillende industrieën, van olie & gas tot aan medische zorg, en van nucleaire industrie tot aan transport via lucht, water, weg en rail.

Door de jaren heen is hij steeds meer betrokken geraakt bij het ontwikkelen en verzorgen van workshops over onderwerpen als veiligheidsleiderschap, -cultuur en -gedrag, op alle niveaus in de organisatie.

Wat doet Oscar

Incidentonderzoeker / onderzoeksleider
Optimaliseren van het proces Leren van incidenten
Barrier-based risico & incidentanalyses
Opleiden van risico analisten en incidentonderzoekers
Begeleiden en coachen van in-company onderzoeksteams
Ontwikkelen en faciliteren van workshops gericht op leiderschap en risicobewustzijn en gedrag

Achtergrond

Wiskunde (BSc, Hogeschool InHolland Diemen-Zuid)
Geaccrediteerd Tripod Beta trainer & Gold practitioner (Stichting Tripod Foundation)
Geregistreerd Hearts & Minds facilitator & trainer (Energy Institute)
Erkend BowTie practitioner, facilitator & trainer (CGE)
Lid van het Incident Investigation Flying Squad