Eleonora Caprari MSc

Eleonora Caprari MSc

Human factors consultant
caprari@intergo.nl

Wat beweegt Eleonora

Eleonora is geïnteresseerd in hoe mensen informatie verwerken en hoe producten ondersteuning bieden om de informatie te begrijpen, vooral als deze producten in complexe contexten moeten worden bediend. Zij heeft industrieel ontwerpen gestudeerd en heeft een master in mensen-producten-interacties en user experience.

Binnen haar studie leerde zij om complexe scenario’s te analyseren om de verschillende stakeholders te identificeren en in kaart te brengen hoe zij op elkaar en de omgeving reageren, om zo de behoeften van de gebruikers af te leiden.

Met haar benadering probeert zij zoveel mogelijk de gebruikers te betrekken, vanaf onderzoek tot en met de toetsing. Ze gebruikt daarbij haar empathie als haar belangrijkste vaardigheid om zo de behoeften van de gebruikers te begrijpen. Deze uitkomsten gebruikt zij als grootse inspiratie voor haar designs. Haar doel is altijd om betekenisvolle, ondersteunende en effectieve oplossingen te geven.

Zij houdt ervan verschillende onderwerpen te onderzoeken, maar haar grootste interesse en ervaring liggen in de gezondheidszorg; ze beschouwt dit als een markt die rijk is aan kansen om de veiligheid te verbeteren voor zowel werknemers als patiënten, zowel via proces- als productdesign.

Wat doet Eleonora

UX design
Human-Machine Interface design
Product-service-systems design

Achtergrond

Design for Interaction, met specialisatie medical design (MSc, TU Delft)
Industrieel ontwerpen (Politecnico di Milano)