PRS Ergonomie Prijs

De PRS Ergonomie Prijs is tot stand gekomen als erkentelijkheid voor de stimulans die prof.ir. Pieter Rookmaaker, zowel in Nederland als internationaal, heeft gegeven aan de ontwikkeling en de verdere groei van de ergonomie, en de toepassing ervan. Doel van de prijs (EUR 2.500 en een trofee) is om het positieve beeld van de ergonomie in de Nederlandse samenleving te versterken door aandacht te geven aan opvallende en zeer waardevolle praktijktoepassingen van ergonomie in de breedste zin van het woord.

Pieter Rookmaaker Stichting

De toekenning van de prijs geschiedt onder verantwoordelijkheid van de Pieter Rookmaaker Stichting (PRS), opgericht ter gelegenheid van het afscheid van professor Rookmaaker als directeur van Intergo. In de PRS nemen deel de Nederlandse Vereniging voor Ergonomie/NVvE en Intergo. Ook de Vereniging voor Register Ergonomen Nederland /ReN ondersteunt de prijs.

Winnaars PRS Ergonomie Prijs

  • In 2012 is de PRS Ergonomie Prijs uitgereikt aan San Boncquet voor het ontwerp van Kwanti. Kwanti is gericht op verstandelijk gehandicapten. Het is een systeem waarmee zij zelfstandig kunnen koken. 
  • In oktober 2009 ging de tweede editie van PRS-ergonomieprijs naar "Spookie Bikes" van Matthias Alderweireldt. 
  • De eerste uitreiking in 2006 is gewonnen door het GVB Amsterdam. Het GVB heeft de prijs gewonnen met de Comfortizer, een apparaat dat de trillingen van een tram meet en terugkoppelt aan de bestuurder. Deze kan daarmee zijn rijgedrag aanpassen zodat het comfort voor de reizigers verbetert.

De Pieter Rookmaaker Prijs is per 2016 overgegaan naar Human Factors NL en heet Pieter Rookmaaker Prijs voor Mobiliteit. Zie voor meer informatie: Human Factors NL

CONTACT

Pausdam 2
3512 HN Utrecht
+31 (0) 30 677 87 00
info@intergo.nl

LAATSTE BLOG

Waarom ik Lane Departure Warning heb uitgezet

- 2 okt 2017 -

Ik heb net een nieuwe auto gekocht. Niet eens een hele dure, maar wel een compleet uitgerust model. Zo is er Lane Departure Warning, Blind Spot...

Lees meer

NIEUWS

Volg nu de Intergo opleiding risico- en incidentonderzoek

- 25 sep 2017 -

Intergo start met een modulaire opleiding risico- en incidentonderzoek. De opleiding bestaat uit 5 afzonderlijk te volgen modules. In deze opleiding leer je onder andere methoden en technieken praktisch toe te passen op een reactieve (incidentenanalyse) en proactieve (risico-analyses) manier.

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Nieuwsbrief